Elämää vapaalla, töissä ja lomallalauantai 29. joulukuuta 2012

Vietnam jää taakse

Päivä: 26
Paikka: Nha Trang

Viimeinen päivä Vietnamissa, parisen viikkoa vietimme aikaa Vietnamissa, ja mitähän siitä sanoisi, positiivinen yllätys oli Ho Chi Minh city!!! Mahtava paikka.

Bussilla matkustaminen Vietnamissa on edullista (5-6USD/lippu), mutta aikaa vievää hommaa, mutta jos on aikaa :) niin sitten kyseinen matkustustapa kannattaa. Bussin ikkunasta on kiva seurata vaihtuvia maisemia, kyliä, ihmisten elämää, kaikki on niin erillaista! paikallisbussi täällä Nha Trangissa maksoi 4000VND=0,14€. Taksikuskit huutelee joka kadun kulmassa, mutta yksi asia mitä yritämme välttää viimeiseen asti on taksilla ajo!!! Vaikka täällä turistia huijataan koko ajan, mutta taksikuskit on pahimpia, joten niille en ole halukas maksamaan mitään!

Ruoka, hyvin yksinkertaista, hyvää, ja todella edullista!!! Illallinen maksoi yleensä n.9-11€ kahdelta hengeltä ja siihen kuului alkupalat, juomat, pääruoka ja jälkiruoka. Paras ravintola Nha Trangissa on ehdottomasti Lantern!!!

Ranta on pitkä ja rauhassa sai rannalla maata, mitä nyt kauppiaat välillä tulivat tarjoamaan juomia, hedelmiä...... Aallokko on kyllä kova, ei todellakaan uimiseen tarkoitettu, ainakaan näin joulukuussa.

Turisteja on paljon, eri maista, mutta täälläkin eniten turisteja on Venäjältä. Esim uusi ostoskeskus on juuri avattu, ja kaikki opasteet on vietnamiksi, englanniksi ja venäjäksi.

Palvelu on ollut todella hyvää, iloista, ja kohteliasta, vaikkakin välillä on vaikea ymmärtää vietnamilaista englantia, tai kaikissa paikoissa ei välttämättä puhuta englantia lainkaan, mutta aina on päästy hyvään lopputulokseen :)

Ykköseksi menee siis: HCMC, kakkosena tulee Nha Trang ja pronssia saa Mui Ne.

Terveisin Marika

P.S bussilla ollaan matkustettu n. 1700km (välillä Bangkok Thaimaa- Nha Trang Vietnam) ja huomenna aamulla lähtee lento :) uuden vuoden viettoon!!!!!
Ei kommentteja: