Elämää vapaalla, töissä ja lomallakeskiviikko 12. joulukuuta 2012

Siem Reap, Kambodza

Päivä: 9
Paikka: Angkor wat, old market, night market, Siem Reap, Kambodza

Terveisiä täältä kuumasta Kambodzasta!!!!
Maantantaina matkasimme Koh Changilta tänne bussilla, matka kesti kaikenkaikkiaan 12 tuntia. Thaimaan rajakaupungissa Aranyassa "matkanjärjestäjä" hoiti meille viisumit, olin ollut siinä luulossa, että hoidamme viisumit itse Kambodzan puolelta, no ihan sama, asia hoitui sillä aikaa kun istuskelimme ravintolassa. Kävelimme Thaimaan passintarkastukseen ja siitä kävelimme Kambodzan puolelle, maahantulotarkastuksessa oli muitakin, ja jonottaessa menikin reilu tunti. Vihdoin oli sormenjäljet jätetty ja leimat passissa!!! Meillä oli ostettu bussikuljetus Siem Reapiin, mutta olisimme joutuneet odottamaan bussia vielä tunnin, joka kestäisi vielä 4 tuntia, joten jaoimme taksin (2 tuntia) aussi pariskunnan kanssa ja olimme perillä illalla n. 18!!!!

Siem Reap on kyllä ihana kuhiseva kaupunki, old market, night market, pub street. Mopoja suihkii siellä täällä, tuktuk tarjontaa on joka kadun kulmassa, krääsäkojuja...... Helpottavaa on käyttää dollareita, mikä näyttääkin olevan hallitseva valuutta, joten ei kannata vaihtaa kambodzan rialeita ollenkaan.

Tänään tutustuimme Angkor watiin!!! Eilen vuokrasimme tuktukin täksi päiväksi, ja mr. Vuthy odottikin meitä aamulla hotellin edessä. Tuktuk vuokra 15 USD/päivä. Päivän lippu maksoi 20USD/hlö. Aikaisemmin mietin, että voisi vuokrata polkupyörät, ja polkea siirtymät, hehheh.... Olisi ollut hymy kaukana, kun siinä helteessä polkupyörällä polkisi...... Ihana tuuli kävi tuktukin kyydissä :) ja matkaa oli todella paljon eri kohteisiin.

Mopot on täällä ykkös kulkuväline paikallisten keskuudessa, ja mopon tarakalla kulkee esim. Porsas sorkat ylöspäin, ilmeisesti lääkäristä tullut tyttö, tippapulloteline ja tippa kädessä.... Yms.

Ja ruoka, taivaallisen hyvää ja edullista, vaikkakin ollaan syöty ihan turistialueella.

Juuri tuotiin bussiliput huomiselle, ja matka jatkuu kohti maan pääkaupunkia Phnom Pehniä, bussilla...... ;)

Eka kuva on "kotikatumme" muut kaupungilta ja Loput Angkor Wat alueelta, no ne varmaan tunnistaa :)Ei kommentteja: