Elämää vapaalla, töissä ja lomallasunnuntai 16. joulukuuta 2012

Tonttulakkeja, IIK käärme, kuppinuudeleita Phnom pehnissä

Päivä: 13
Paikka: Central market, night market, killing fields, Phnom pehn, Kambodza

Tuktuk sir, tuktuk lady ;) tuttu lause täällä Phnom pehnin kaduilla. Minulla ei juurikaan ollut ennakkokuvaa tai tietoa kyseisestä kaupungista, mutta nyt voin sanoa, että mahtava paikka!!!!! Tykkään, pidän yms :) huomattavasti miellyttävämpi kun esim. Bangkok. Kaupunkia on kierrelty tuktukilla, royal palace, central market, night market, killing fields, on vaan niin kuuma kävellä, joten helpompaa on ottaa tuktuk alle.

Eilen tehtiin reissun jatkosuunnitelmia, nyt on suunnitelmat uudelle vuodelle asti :) ja pyykkipäivä oli myös eilen, tosin nyt pyykit tuli takaisin, pölyisenä ja..... No paremmalla onnella ensi kerralla ;)

Tänään otimme tuktukin päiväksi 15 USD ja lähdimme katsomaan Kambodzan historiaa, eli kohteena oli killing fields, kauhea tositarina, ei voi muuta sanoa...... :( matkaa kertyi tuktukilla n. 30 minsaa joten kivasti näki elämää Phnom pehnissä ja oli siinä pientä ruuhkaakin liikenteessä.... Säikähdin minäkin aikalailla, otimme sellaisen audio tourin killing fieldillä, paina nappia ja kuuntele... No ajattelin, että menen puun alle varjoon kuuntelemaan tarinaa, kun puusta tipahti noin metrin päähän vihreä käärme!!!!!! Eikä ollut ihan pieni.... Tuli vähän kiire vaihtaa paikkaa.

Kiva on ollut bongailla jouluisia asioita, tonttulakkeja, joulupukkeja, joulukuusia, näkyy ihan kivasti, tosin minusta ne sopii paremmin lumen keskelle :)

Palailimme päivätourneelta ja minä pyöräytin lounaan, kuppinuudeleita (lisää vain vesi), patonkia ja juustoa, jälkkäriksi kahvia ja suklaakeksejä ;)

Huomenna vaihtuu taas maa, edessä on bussimatkailua ja rajan ylitys, kohde on Vietnam ja Ho chi minh city.
Kambodza, mahtava maa, hyvää ruokaa, ihania ihmisiä, niin erillaista!!! Vielä jäi näkemättä Kambodzan rannikko, ja paljon muuta, mutta se jää vielä odottamaan seuraavaa kertaa :)

Terveisin MarikaEi kommentteja: