Elämää vapaalla, töissä ja lomallasunnuntai 13. tammikuuta 2013

Phuket-Bangkok-Koh Samet

Päivä:41
Paikka: Koh Samet, Thaimaa

Täällä ollaan pienellä Koh Sametin saarella vesi ON turkoosia, ao wondeuan rannalla, ranta on kapea, tällä hetkellä vähän leveämpi, koska on laskuvesi. Rannalle on kannettu ja katettu ravintoloiden pöydät :) Ihan vedenrajassa on korotettuja löhöilypöytiä.

Ajattelin kuitenkin kertoa bussimatkailusta Thaimaassa tai yleensä kaakkois-aasiassa, siis meidän kokemuksella :) ja otettakoon esimerkiksi vaikka eilinen matka Phuketista Bangkokin kautta Ko Sametille.

Bangkok airwaysin lento Phuketista Bangkokiin lähti 10.35 ja reilun tunnin jälkeen olimme odotamassa laukkujamme Bangkokissa, saimme laukut ja lähdimme etsimään shuttle bussikuljetusta Koh Sametille, edellisenä iltana nopea googletus tulos kertoi, että Suvarnabhumilta lähtisi shuttle bussi.... No ei löydetty bussia, vaan saimme ohjeet mennä Ekkamain bussiterminaalille! siis Bangkokin keskustan kautta. Ensin kuitenkin lounas subwaylla :)

Vatsat täynnä ja seuraavaksi ostimme junaliput keskustaan, vaihto skytrainiin ja viimein olimme BTS asemalla nimeltä Ekkamai. Opasteita, opasteita.... ja löytyi myös opaste Ekkamain bussiterminaaliin, portaat alas, ja taas loppui opasteet..... joku "kaupungintyöntekijä" viittoi meille suunnan ja nurkan takaa löytyi bussiterminaali :)
Sitten luukulle jossa luki Koh Samet, bussi oli juuri lähdössä, lipunmyyjä lähti juoksemaan bussille ja pysäytti bussin, äkkiä liput kouraan ja juoksujalkaa bussiin, ostimme bussi+lauttaliput klo 18.00 lautalle ja saimme siinä hötäkässä kuulla, että lautta olisi illan viimeinen saarelle. Huh, huh mikä tuuri :)
Itse bussimatka kesti reilut kolme tuntia. Pääsimme Phan phen satamaan n. 18.15. Ja sitten alkaa tämän osuuden kusetus. Satamassa bussi ajoi "sopivasti" omalle lauttalippukopille, ja kas, meidän ostamilla lipuilla ei olisi päästy rannalle jossa hotellimme sijaitsi, vaan saaren pääsatamaan, mutta ostamalla lippuluukulta speedboat liput, pääsisimme suoraan omalle rannalle, tässä vaiheessa matkaa oli takana 10 tuntia, joten pieni lisämaksu nopeasta kuljetuksesta kelpasi :)
Loppujen lopuksi meitä oli 10 matkaajaa veneessä ja lähdimme, ensin pysähdyimme rannalle, jossa jäi muutama matkailija pois, seuraavalla rannalla taas muutama, ja kyseisellä rannalla kuljettaja oli sitä mieltä, että tässä jää kaikki pois!!! Meitä oli vielä neljä veneessä, ja rupesimme tivaamaan matkaa eteenpäin, vihdoin kuljettaja veti herneet nenään, veti kaasun pohjaan ja kurvasi seuraavalle rannalle. Jäimme pois, mutta vieläkään emme olleet varmoja olemmeko oikealla rannalla, kipaisin läheiseen kauppaan ja kysyvä ei tieltä eksy ;) jeeee, olimme omalla rannalla!!! Pieni kävely rannalla ja löysimme hotellimme :)

Väsyneelle matkailijalle on erittäin helppo myydä nopeita vaihtoehtoja :) ja melkein aina on vaihtoehtoja tarjolla, vaikka kuinka matkatoimistossa ostaessa lippua myyjä sanoo, istut vaan bussiin ja olet perillä kuuden tunnin kuluttua ;) olet perillä kuudessa tunnissa, mutta hinta on kalliimpi, mutta olet myös perillä 8-9 tunnissa ;)

Terveisin Marika

P.S mutta yhtäkään bussireissua en vaihtaisi pois :)Ei kommentteja: