Elämää vapaalla, töissä ja lomallakeskiviikko 28. tammikuuta 2015

Terveiset ko Lipeltä

Ko Libongilta jatkoimme matkaa ko Lipelle, todella lyhyeen matkaan menikin thaityylin koko päivä :) 
Ensin Libongilta pitkähäntäveneellä mantereelle satamaan, satamassa odotimme kolmisen tuntia lauttoja, lautassa odotimme ihmisten ja laukkujen purkamista/siirtymistä lautasta toiseen.... Yms. No täällä ei kiireiset matkusta tähän tyyliin :) ko Lipelle pääsimme iltapäivästä ja asetuimme taloksi vankilalta näyttävään hotelliimme.

Siitä on kolmisen vuotta kun tällä pikkuruisella saarella viimeksi oltiin, ja hupsista, on saaren palvelut vähän toista luokkaa nyt kun viimeksi, kolme vuotta sitten täällä oli lyhyt kävelykatu, ei pankkiautomaatteja, ei sairaalapalveluja.... Nyt on kävelykatu pidentynyt, on risteyksiä, on pankkiautomaatteja ja jopa turisteille suunnattu sairaala, sekä skoottereita, ja sivuvaunullisia mopoja, jotka suihkivat kapealla ja ruuhkaisella kävelykadulla! Hotellitarjontaa on laidasta laitaan, ja hotellien hinnat on aika korkeat, huomaa, että on suosittu saari! Täällä ei ole varaa ranta bungalowissa asustaa :) 
Ranta (sunrise beach) on yhtä kaunis vieläkin, tosin bungaloweja on tullut tuplasti lisää ja pitkähäntäveneitä on parkissa myös tällä rannalla. Hiekka on valkoista ja vesi kirkkasta ja turkoosia, aurinkotuolirivistöjä ei ole! Täällä on päivät mennyt kylkeä käännellen ja ihan taivaalisen hyviä smoothieita ja thai pannukakkuja syöden! Eilinen päivä käänneltiin kylkeä viereisellä ko Adangin saarella, aamusta mentiin taxiveneellä ja iltapäivästä tultiin takaisin, ko Adangilla ei ole hotellitarjontaa, vain kansallispuiston vuokraamia vaatimattomia mökkejä ja leirintäalue, sekä yksi ravintola. Ko Lipen ruuhkasta oli mukava tulla tyhjälle rannalle ja rannalta pääsi suoraan snorklailemaan, tosin rannassa olevat korallit ovat kuolleet, mutta värikkäitä kaloja kyllä uiskenteli ympäriinsä. 
Saari on erittäin mukava turistisaari! Kaikki on lähellä kävelymatkan päässä. Aurinkoisin terveisin Marika

Ei kommentteja: