Elämää vapaalla, töissä ja lomallaperjantai 11. syyskuuta 2015

Kintamani-Volcano tour

Käytiin katselemassa nähtävyyksiä muutama päivä sitten, tekstit tulee vähän jälkijunassa, "kun on kaikkee kiirettä" no mutta siis, 
Otettiin päivän "pakettimatka" kierros. Ubudissa on matkatoimistoja tai kojuja joka kulmassa, ja jokainen myy suurinpiirtein samankaltaisia paketteja nähtävyyksille. Hinnat vähän vaihteli myyjän mukaan, mutta suuria eroja ei kuitenkaan päiväpaketeissa ollut, erona oli ehkä kuljetus, täällä kaikki paketit myydään yksityiskuljetuksella, eli siis saat auton ja kuljettajan, joka vie kohteeseen, itse saa päättää milloin jatketaan matkaa seuraavalle kohteelle, milloin lounastetaan yms. Aika kätevää, ei tarvitse odotella ketään, missään.

Meidän Kintamani-Volcano kierros alkoi aamulla yhdeksältä, iloinen kuljettajamme tuli hakemaan meitä hotellilta, hän avasi joka kerta oven miehelleni, hmm...

Goa Gajah/elephant cave temple:
Ei ollut kovinkaan kummoinen nähtävyys, ehkä hienoin oli ylemmässä kuvassa oleva elefantti temppelin oviaukko. Temppelialueelle mentäessä pitää peittää jalat huivilla, naisten sekä miesten, niinpä meillä oli samanlaset "mekot" temppelialueella.

gunung Kawi/the rocky temple

Tämä temppelialue oli kauniiden riisiviljelmien ympyröimänä, ehkä enemmin tuli ihailtua riisiviljelmiä kun itse temppeliä, temppelille oli 250 porrasaskelman laskeutuminen, ja oli kiva kiivetä rappuset myös ylös. Temppelissä oli menossa taas joku paikallisten seremonia, joten jätimme temppelin nopeasti.

Tampaksiring/the holy spring temple
Taas pukeuduttiin mekkoihin ja käytiin katsastamassa kolmas pyhäalue. Turistit menivät altaaseen suihkun alle ja varmaankin suihku teki hyvää heille henkisesti. Huomaatte varmaan, että hyvin olen ottanut nähtävyyksistä selvää. 

Temen village/coffee plantation&spice garden


Vihdoinkin olimme kohteessa, mitä olin odottanut ja tästä kohteesta olin jopa lukenut sekä kuullut paljon paikkallisilta (ausseilta).
Tutustuimme kahviplantaasiin, meille esiteltiin kahvin valmistusprosessia perinteisin menetelmin, olen melko varma, että kyseinen menetelmä on vaan näytös turisteille. 
Meille esiteltiin luwak eläin, joka liittyy erittäin kalliiseen kahviin nimeltä luwak kahvi. Luwak eläin elelee kahviplantaasilla, syö kahvipapuja, kakkaa pavut, ja nukkuu paljon. Luwakin kakkomat pavut kerätään talteen, puhdistetaan ja kyseisistä pavuista saa sitten kallista ja terveellistä kahvia, jep nam! 

Kintamani/the viewing of mount Batur&lake BaturNo tämä kohde oli "ihan kiva näköala" ei sen kummempaa

Tegallalang/rice terrace

Riisi terassit oli ehdottomasti päivän kohokohta! Todella kauniit maisemat, kiipesimme ylös polkuja pitkin riisi terasseille, ja wau ja vähän pelottavaa, kaukaanta kun katselee maisemia, ei huomaa kuinka jyrkät terassit oikeastaan ovatkaan, ja minä korkeanpaikan kammoisena taas kiipesin ylös.

Kiva päiväreissu, Ubudista oli tosi lyhyet välimatkat joka kohteeseen, joten ei tarvinnut autossa istuskella pitkiä aikoja, sopivasti siirtymät oli sen mittaisia että ilmastointi vilvoitti, jos nyt sattui hiki tulemaan.

Aurinkoisin terveisin Marika

P.S ootellaan hotellihuonetta kohteessaEi kommentteja: