Elämää vapaalla, töissä ja lomallalauantai 7. helmikuuta 2015

Siiaminlahden rannikkolla

Pikkuhiljaa olemme tulleet kohti Bangkokia Siiaminlahden rannikkoa pitkin. Reissu on taittunut bussilla, junalla ja autolla. 

Thung wua laen

N. 15 kilometriä Chumponin kaupungista pohjoiseen päin sijaitsi ensimmänen pysähdyksemme Thung wua laen.  Pieni rantakaistale, jossa sijaitsi muutamia hotelleja, ravintoloita ja pieniä marketteja. Paikka on ehkä enemmin suunnattu paikallisille lomailijoille, suurimmaksi osaksi kaikki mainokset olivat thaiksi ja arkena rannat ovat melkein tyhjiä, muutamia länsimaalaisia makoili rannalla. Ranta oli todella roskainen, merestä tulevaa roskaa ja ihmisten jättämiä roskia oli paljon, paikkaa ei jäänyt mitenkään kaipaamaan kun lähdimme jatkamaan matkaa.


Bang Saphan

N. 100 kilometriä eteenpäin sijaitsi seuraava kohteemme Bang Saphan. Ensivaikutelma oli vähän samankaltainen kun edellisessä paikassa, roskainen ja pieni rantakaistale. Meidän pieni hotelli sijaitsi ihan rannalla, ja mikä löytö hotelli olikaan, thaimaalainen omistajapariskunta oli todella mukava!! he puhuivat vähän englantia, mutta pienikin asia jota kyselimme, niin he asian meille selvittivät, ja se aamiainen! Tuoreita hedelmiä pöydän taydeltä, joka aamu, oli siinä myös kananmunia, paahtoleipää ja kahvia. Hotellin koira "Leo" oli myös oikea hurmuri,  aamiaisella ja illallisella Leo tuli istumaan pöydän päähän, ja varovasti tökkäisi kuonollaan reiteen, että varmasti hänet huomataan :) ja ruuasta kun puhutaan koko reissun parhaat ruuat ollaan syöty täällä, omistajapariskunta myös kokkasi ruuat itse, garlic&pepper chicken oli taivaalisen hyvää, ja hinta 40THB!! Tänne voisi tulla hyvinkin uudelleen.
Kun olimme jatkamassa matkaa, ja kyselimme isännältä kyytiä juna-asemalle, hän tarjoutui viemään meidät seuraavaan paikkaan ilmaiseksi! 


Ban Krut

Tällä hetkellä olemme paikassa nimeltä Ban Krut, matkaa edellisetä paikasta oli vain n. 20 kilometriä. Tämä taitaa olla tämän rannikon helmi, ainakin kahteen edelliseen verrattuna! Täällä on rantakaistale hoidettu hotellien edustoilta todella hyvin ja hotellit näyttävät todella viihtyisiltä. Me majoitumme täällä vähän isompaan resorttiin, on uima-altaat ja kaikki :) täällä olemme makailleet altaalla, kaikissa kolmessa paikassa aallokko on ollut todella voimakas, joten meressä uiminen ei ole kiinnostanut. Tänään kävimme tutustumassa lähiseutuun mopoillen, mopo on välimatkojen suhteen aika kätevä peli, meidän resortista saa myös polkupyöriä, rantakatu/ranta on useita kilometrejä pitkä ja kylille kertyy matkaa. Siiaminlahden pienet paikat on tutustumisen arvoisia, hinnat on edullisia, rannat tyhjiä, ihmiset ystävällisiä ja mopolla pääsee näkemään kätevästi paikkoja. 

Aurinkoisin terveisin Marika

Ei kommentteja: